Pretvorite tavan u dnevni prostor

Koristite tavan kao dnevni boravak i prostor za opuštanje. Osnova projekta je kuhinja koja se može uklopiti između blagovaonice i dnevnog boravka.

Pretvorite tavan u dnevni prostor

San mladog para koji je imao dvospratnu zgradu bio je da pretvori tavan u moderno i elegantno okruženje.
U trenutnom stanju potkrovlje predstavio se kao jedan jedinstveno okruženjebez pregradnih zidova kako bi se razdvojile različite funkcije kojima su područja ovog prostora bila namijenjena, kao i pristup stubama koje dolaze s donjeg poda.
Jedina je iznimka bila količina koja je ušla u prazan prostor, u kojem se nalazila kupaonica i gostinska soba.
Cijeli se prostor vizualno još više i uži kraj zabatnog krova, s grebenom u sredini, raspoređenim u uzdužnom položaju s obzirom na plan.

Potkrovlje u dnevnom boravku

Prva stvar koja je urađena u projektu je bila stvorite područje filtra na ulazu kako bi se spriječilo da toplina i mirisi kuhinje dosegnu pod ispod. U ovom području kupaonica je premještena.
Preostali prostor bio je podijeljen kroz jedan središnja strukturau kojoj se nalazi kuhinja s jedne strane i opremljeni zid na suprotnoj strani.

Trasformare la mansarda in zona giorno


Ovaj zid omogućuje vizualno razdvajanje prostora na dva dijela: jedan dnevni boravak sastoji se od kuhinje i dnevnog boravka i jednog intimnije područje, dizajniran za smještaj studija i male teretane.
U stvarnosti pregrada to je jedan samonosiva konstrukcija, vrlo lagana, pričvršćena za pod i strop.
Ova struktura je ostvarena korištenjem cijevi kvadratnog presjeka sastavljene na takav način da se stvori mreža od šezdeset centimetara u širinu i tri i pol metra u visinu.
Mreža je ojačana drugim dijagonalnim cijevima, koje djeluju kao naramenica.
Sve je bilo čvrsto usidreno na podu i središnjem dijelu krova. dres Šezdeset centimetara širine vertikalnih cijevi podudara se s skeniranjem kuhinjskog namještaja, koji se sastoji od modula od šezdeset centimetara za šezdeset.
Zidne jedinice kuhanje montirani su na samonosive naslone.
Sastav kuhinje ima dvije bočne stupove, u kojima su smještene pećnica, mikrovalna pećnica i ostava.
Bočni stupovi su bili na kraćoj strani zatvoreni delle parapeta u gipsanim pločama i prekriven rekonstruiranim kamenom.

U središnjem dijelu postavljene su zidne jedinice i radna površina.
Da se izbjegne činjenica da se radna ploča, koja se sastoji od sudopera i gorionika, vidi u prolazu u dnevnu sobu, terc-zaklopku u čeličnom valjkastom valjku, koji nakon zatvaranja omogućuje skrivanje središnjeg dijela kuhinje.
Nadstrešnica je oslonjena na dvije lateralne željezne konstrukcije usidrene na tlo, skrivene u dvije gore navedene gipsane ploče, a kontrolira ih daljinski upravljač.
Zavjesa se pomiče na bočnim vodilicama, postavljena na dva stupca kuhinje u ravnini s zidom. Jednom zatvorena, kuhinja dobiva izgled jednog opremljeni zid zatvoreni.

Trasformare la mansarda in zona giorno

ostati Pozicioniran je u dijelu najsjajnijeg potkrovlja.
Opremljena je kaučom i obojenim naslonjačima. Jedini protagonist dugog zida je veliki televizor, kako su to zatražila dva vlasnika.
Dnevni boravak vizualno je odvojen od kuhinje dvostrani kamin otvorene na obje strane.
Kamin je prirodni nastavak zida koji dijeli cijelu sobu s gostinjskom sobom, koja nije pomaknuta s obzirom na stvarnu situaciju.

Pretvorite tavan u dnevni prostor

Jedan je dobiven na strani nasuprot kuhinje studija i jedan mala teretana.
Ove sobe nisu odvojene od kuhinje, vrata ili razdjelnika.
Namjera projekta bila je upravo stvoriti dva odvojena područja: područje koje će se svakodnevno živjeti iu društvu gostiju i intimnija, ali djelomično vidljiva površina iz dnevnog boravka.
Iza kuhinje je duga ugradbena garderoba, funkcionalna u teretanu s vratima pokrivenim ogledalima.
Za i podovi odabrali smo porculansku keramiku s završnom obradom koja oponaša izblijedjeli hrast, dok je opremljeni zid prekriven kamenom rekonstruiranim u prirodnim bojama.
Da biste okolini dali više svjetline zidovi potpuno su obojeni u bijelo i osvijetljeni su aplikacijama.
krovne grede ostavljeni su izloženi, dok su prostori između grede i drugog prekriveni drvenim pločama.



Video: