Kuhinja u potkrovlju

Plavo nebo iznad krovova potkrovlja u punom volumenu, gdje se prikazuje kuhinja u obliku slova U, u dinamičnoj ravnoteži nijansi i nijansi boje.

Kuhinja u potkrovlju

Restrukturirajte tavan

DISEGNO CUCINA IN MANSARDA


Projektiranje interijera tavana tako da su funkcionalni i ergonomski uvijek je težak zadatak, s obzirom na volumetrijska ograničenja karakteristična za potkrovlje.
U ovom članku ilustriram kuhinjski projekt potkrovlja u kojem je izvršena transformacija: od jednostavnog i već postojećeg 2-metarskog jedinstvenog kutka za kuhanje do prave vrlo prostrane dnevne kuhinje, koju karakterizira veliki učinak potkrovlje otvorenog prostora u punom volumenu.
Prije svega, jedan je srušen pregradni zidovi što je predstavljalo odvajanje prema području kupaonice, čime su se prikupljali dragocjeni kubični metri za dizajn stambenog prostora.
Nadalje, postrojenje je instalirano ex novo grijanje, ja sam zamijenjen čvora unutarnjih i vanjskih, a novi je superponiran podovi već postojećem.
Moj dizajn nudi globalni i perspektivni pogled na kuhinju, promatranu iz dnevnog boravka. Jedan već ima ideju o jednom diskretan izgled prema radnim područjima ugla za kuhanje i pranje, jer su optički zaštićeni blok poluotoka u prvom planu.
Kolona s hladnjakom i zamrzivačem, vidljiva s lijeve strane, djeluje kao podjela na odvajanje koje vodi do usluga.

Kuhinja u obliku slova U

Kuhinja ima strukturu u obliku U; neki elementi koji ga sastavljaju su s krilnim vratima, dok su drugi opremljeni samo-kočivim otvornim koševima (tzv. sustav BlueMotion).
Cijela struktura potkova Izrađena je od višeslojnog drva s poliranom bijelom polimernom završnom obradom, na kojoj se reflektira prirodno svjetlo.
Suštinska priroda ovog sastava naglašena je horizontalnim profilima hrastovog drva ugrađenim u fasade. Oni omogućuju otvaranje bez klasičnih ručki, šireći sliku same kuhinje i istovremeno stvarajući asimetrične dizajne.
Razvoj u obliku slova U nalazi svoju krajnju točku u jednoj multiservisni toranj, koja se diže u visini u odnosu na ostatak strukture i na kojoj vidimo odmaranje američke salvete za doručak.

PARTICOLARE ANGOLO COTTURA - LAVAGGIO

Ovo vertikalno širenje sadrži a peć na stupcu spuštena i dodatna košara ispod.
Cijela radna površina se mijenja bijeli kvarc s udubljenim umetcima, plinski keramičkom pločom za kuhanje i dvostrukim umivaonikom.
Za obloge su na zidu za kuhanje korištene male trake od porculanskog kamena s efektom drva, dok je prostor za pranje zaštićen bijelim kvarcnim naslonom, u kromatskom kontinuitetu s radnom površinom. Rezultat je dobro izbalansirana mješavina različitih materijala i boja.
Moćan i širok kapuljača u dvostrukom motoru od nehrđajućeg čelika, usisavanje i filtriranje, ima dimnjak u asimetričnom položaju slijedi sklonost na tavanu.
U toranj peći je ugrađen veliki stol vidljive debljine u laminiranom prirodnom hrastu, koji je poduprt jednom nogom u čeliku s geometrijskim dizajnom. U kombinaciji s bijelim tiskanim tehnopolimer stolicama.
Od istog hrastovog drva nalaze se i dvije dugačke police s slobodnom funkcijom samoposluživanje.
Zanimljivo je igra vjerojatnosti da je na taj način došlo do stvaranja između različitih visina: stola, stupa peći, radne ploče i police raspoređen između njih, Rezultat je dinamičan i moderan raspored u središtu dnevnog boravka.
Prostrani stol a poluotok višenamjenski je, dakle, djeluje kao velika blagovaonica i radni stol koji se može transformirati, ako je potrebno, čak i na prikladnom mjestu ured.

Iznenadite modni kutak

PARTICOLARE PANNELLO DECORATIVO

Na zidu u blizini servisnih polica bio je postavljen a ukrasna ploča, izrađene po dizajnu, od prozirnog polikarbonata.
Jeste pozadinskim osvjetljenjem pomoću LED svjetala i daje dodir osobnosti zidu.
U isto vrijeme, struktura je funkcionalna za pokrivanje sustava centralnog grijanja.
Oblik postolja papuča dopušteno je sakriti cijevi biljaka iz pogleda: zbog ojačane betonske grede u zidu, zapravo, nije ih bilo moguće umetnuti ni na pod ili na zid.
Na taj je način izgled zida obnovljen iznenađujuće stvaranjem kutka za efekt, zahvaljujući opremanju podnožja i ukrasnoj vazi koja djeluje kao kromatski lajtmotiv.
Na stari pod u mramornoj sjetvi, postavljene su svjetle trake od porculanskog kamena, usklađene s drvenim esencijama namještaja.
čvora Izrađeni su od drva obrađenog bojama na vodenoj bazi i izvana obloženi bakrom, s laminiranim unutarnjim prozorom za sigurnost i otvaranje okreta: sve je spektakularno i visoko učinkovito radi uštede energije.
U ovom mom projektu, cilj je bio iskoristiti razliku u razini učinka, tipičnu za tavanski prostor, pretvarajući je u mogućnosti: stvoren je dnevni prostor sa velikim pokretima rastu prostor, u ravnoteži izgleda i nijansi.
U transformaciji okruženja s očitim ograničenjima, kao što je potkrovlje, temeljno je pažljivo i ciljano planiranje.
Da biste otkrili sve potencijale vaših životnih prostora, čak i onih koji se čine malo za personalizaciju, naša ekskluzivna usluga dostupna je online. dizajn slobodnih rukukroz koje je moguće redizajnirati interijere kroz nova i racionalnija gledišta.



Video: