Kako dizajnirati ulaz

Ulaz izrađen od gipsanih ploča djeluje u svojoj primarnoj funkciji screeninga i izbjegava one koji ulaze kako bi se našli u samom srcu kuće.

Kako dizajnirati ulaz

Važnost ulaska u planimetričku raspodjelu kuće

L 'ulaz predstavlja posjetnicu kuće i početnu točku planimetrijske raspodjele. Može se dogoditi da se nađe s klasičnom planimetrijskom raspodjelom, pri čemu je ulaz izvorno zamišljen kao da je prava prostorija: vidimo ideju da je transformiramo.

Kako dizajnirati ulaz: činjenično stanje


U a stan od oko 140 četvornih metara, u izvornom projektu, ulaz je jasno podijeljen dnevni boravak od noćno područje, u klasičnoj distribuciji 70 prostora, s koridor i sobe koji je to previdio.
Ideja iza cijele nove distribucije bila je zamisao pauzaPlanimetrijska shema je, koliko je to moguće, također bila blokirana, i dalje iskorištavala okruženja, već velika, dostupna, favorizirajući veća fluidnost pokreta, osobito u dnevnom boravku.
Ostavljajući po strani prostor za spavanje, upravo se ovdje daje veća vrijednost unutarnjoj mobilnosti i korištenju prostora, a sve to od samog ulaza.

Nova distribucija postrojenja počevši od ulaza

U izvornoj situaciji, svaki funkcija bila je ograničena u svom prostoru prisutnošću pregrade, počevši od glavnog ulaza u kuću, koja je gledala na tri vrata za što više područja: oslobođenje služeći prostor za spavanje, kuhanje, dvorana.

Kako dizajnirati ulaz: proučavanje ruta

Nakon promjene odredišta korištenja druga kupaonica koja postaje studio, pristup se dobiva izravno s ulaza. To ostavlja zid hodnika slobodnim od bilo kojih vrata, tako da ga možete urediti po cijeloj njegovoj dužini višenamjenski ormar 40 cm duboko, iskorištava širinu hodnika.
Jednom kada je ovaj novi prostor stvoren da sadrži, sve što je preostalo je eliminirati sve postojeće particije i razmišljati o rezultirajućem okruženju.
Proučavanje staze daje nam upute kako napraviti ulaz Prostor / Uporište od kojih ih sve treba pokrenuti do svakog dijela kuće. Zbog toga je glavni spoj, mora biti bez zidova i vrata, zadržavajući svoju ulogu filtra.

Ulaz je izgrađen sa zidom od gipsanih ploča

U tu svrhu odlučili smo se za uključivanje neke vrste scenska pozadinaviše od zida suh malter, s delle otvori na vrhu da pušta prirodno svjetlo.
Tako se stvara neka vrsta otvorena kutija sve je naslikao u toplim nijansama žute boje i završio dodavanjem countertop iste boje, u koju su umetnuti reflektori. U jednom od zidnih dijelova, onog koji se naslonio na zid, bio je smješten stari stalak za kapute u drvu, kupljeno na tržištu antikviteta u Haagu.

Unos redizajna: novi projekt


Dovoljno je to dodati klupa starih belgijskih obrta postavljenih ispod kutije za šešire i jedne ogledalo sa starinskim gipsanim okvirom na drugom zidu od gipsanih ploča snabdjeti mali ulaz.
spuštanje strop je podcrtao i još više proširio učinak otvorenog prostora nakon što ste prošli ulaz za ulazak u dvoranu.

Redizajnirajte ulaz: pregled


Dva zida od gipsanih ploča sastoje se od jednog struktura kutije od debljina na kraju 10 cm, kao da bi postali svjetlosni otvori niše da biste mogli organizirati neke posuđe lokalnog obrtništva i ukrasno bilje dati zeleni tonopustite kutak koji je stvoren na strani sobe, gdje se nalazi dnevni boravak.

Ponovno iscrtajte ulaz: unesite kao filtar

Ista boja odabrana je za radove od gipsanih ploča, tako da će i pregradni zid biti žute boje 120 cm, između kuhinje i blagovaonice.
Kao što možete vidjeti, stvarno je trebalo intervencija nije previše invazivna, prikladno i na ekonomskoj razini, podijeliti prostore na racionalan način, svaki sa svojim vlastitim funkcijama, i upravljati stazama na fluidan način, bez da ih ometaju ili preklapaju.

Unos gipsane ploče kao zaslon

Ponovno iscrtajte ulaz: unesite kao zaslon

Ulaz izrađen od gipsanih ploča djeluje u svojoj primarnoj funkciji, tj štit i da izbjegne one koji ulaze da se nađu izravno u srcu područje za opuštanje, Nadalje ovaj zid služi sakriti, iz dnevne sobe upravljačkoj ploči instalacija, od spasioca do interkoma.
U isto vrijeme, međutim, ova zaštita ne predstavlja vizualno potpuno zatvaranje kao u izvornom projektu, tj. S pregradom i vratima za pristup različitim prostorijama.
Čak je i namještanje ovog ulaza bilo jednostavno postići, s obzirom na minimalni raspoloživi prostor: strast vlasnika za putovanje pomogla je u tom smislu, jer je bilo moguće iskoristiti male dodatke kako bi se dalo živjeti sve.

Redizajnirajte ulaz

Na suprotnoj strani, prema dnevnoj sobi, aspekt opuštanja bio je povlašten, s uključivanjem jednog mali ormar za knjige podržan, u službi kauča, i obogatio zid malim slikama, također se oporavio na buvljacima širom svijeta. Sve je izrađeno u kontekstu modernog namještaja, na koji se fokusira bijela namještaja, za razliku od parket u Doussie.
Značajan doprinos estetici dvaju zidova od gipsanih ploča daje malim gornjim otvorima, koji s jedne strane ostavljaju malo prirodnog svjetla na ulazu, s druge strane daju lijep učinak iz sobe, kada su reflektori osvijetljeni.,



Video: